Category: Nešto lično

Open Data Hakaton

open-data-hackathon-fbOpen Data Hakaton je hakaton koji se organizovao u prostorijama startit centra od 04.12.2015 do 06.12.2015. Znam, malo kasnim sa pisanjem teksta obzirom da je od tad prošlo puna 2 meseca i da smo već zakoračili u 2016, ali evo nakon slegnutih utisaka, putovanja i posla koji je krenuo bolje nego ikad (more…)

Kako unaprediti vaš zastareli laptop #2 (Ugradnja procesora)

DSC_0023Kako sam napisao u prošlom tekstu, vaš zastareli laptop možete uz malo truda i ulaganja pretvoriti u veoma zavidnu mašinu čak i po današnjim standardima. Kada kažem zavidnu mislim na pre svega računar koji će biti veoma brz pri normalnom korišćenju, na to mislim surfovanje internetom, gledanje video (more…)

Kako unaprediti vaš zastareli laptop?

Ako vam je bootovanje od 5 minuta, kočenje i sporo pokretanje aplikacija dosadilo za relativno male pare mozete od vašeg laptopa napraviti računar vrhunskih performansi. Naravno, uvek postoje ograničenja u vidu procesora koji koristite, grafičke kartice, ali generalno za manje od 150 eura ulaganja dobicete (more…)

Acient Aliens Debunked

Ukoliko ste pratili serijal Acient Aliens na History kanalu i imate oko 3 sata slobodnog vremena, ovaj dokumentarac morate pogledati.

Android Note i9220 Pad

Surfujući internetom i pretražujući ebay naišao sam na jedan veoma interesantan mobilni telefon. Naime, proizvođač nije neka renomirana marka tipa HTC, Samsung, Nokia i slično, već kineska kopija telefona Samsung Note koja se prodaje pod nazivom Android Note i9220 Pad.

Ukoliko želite da ga nabavite (more…)

Whitesnake impresija…

Interpretacija Soldier Of Fortune od David Coverdale(Whitesnake), fenomenalno.

Razmislite o tome…

Postoje tri velike strasti – alkohol, kocka i vlast. Od prve dvije se nekako može izlečiti, od treće nikako. Vlast je i najteži porok. Zbog nje se ubija, zbog nje se gine, zbog nje se gubi ljudski lik.

Neodoljiva je kao čarobni kamen, jer pribavlja moć…

Čovjeka na vlasti podstiču kukavice, bodre (more…)

Zima…

Anketa Prve Televizije

Sve je počelo tako što sam glasao za seriju koja je moja cura htela da gleda, ali kada sam u međuvremenu saznao o radnji serije Sulejman Veličanstveni dao sam sve od sebe da ona ne pobedi na anketi na sajtu prva.rs. Do toga nažalost nije došlo. Nakon 4 dana, ishod ankete na sajtu prva.rs je sledeći:

  1. Larin (more…)

Anketa Prve TV – Preko 32.000 glasova…

 

Ne, ja ne gledam Turske serije, nego me je cura ubedila da pomognem seriji Ezel da pobedi u anketi na Prvoj 🙂 Interesantno je to da sam 99% siguran da su botovi radili na strani “Sulejmana Veličanstvenog“, sad da li su od strane prve, u šta čisto sumljam, ili od strane nekog gledaoca ne bih (more…)