Kako zaraditi preko interneta

Kako zaraditi na internetu?

Ukoliko ste otvorili ovaj članak i nadali se da ćete pronaći neki lak način za zaradu na internetu, zaboravite. Da biste zaradili na internetu potrebno je kao i u stvarnom životu truda, truda i samo truda, pare vam neće same pasti sa neba. U ovom članku opisaću, po mom mišljenju, najjednostavnije i najbolje načine za zaradu na internetu.

Počnite sopstveni biznis

Radite ono što volite. Pojavom interneta i njegovim rastom proširuju se mogućnosti oglašavanja. Danas relaltivno brzo i jeftino možete napraviti sopstveni web sajt i pokrenuti biznis. Nažalost kod nas je malo ljudi koji uviđaju prednosti interneta i oglašavanja na njemu te je čest slučaj da se to zanemaruje. Nemojte da štedite na angažovanju web dizajnera i obavezno ugovorite optimizaciju sajta ili SEO kako bi se vaš sajt pojavio u prvoj stranici pretrage. Cena kvalitetnog web sajta sa optimizacijom se kreće od 250 eura pa naviše, a na kraju krajeva profili i grupe na društvenim mrežama su isto tako uspešne.

Freelancing

Najčešći vid zarade kod nas, sada pojavom paypala i pristupačniji većem broju ljudi, je freelancing. Ono što je potrebno da imate je pre svega znanje iz oblasti za koju se odlučite da radite i paypal. Ukoliko nemate paypal, klikom ovde možete dobiti obaveštenje šta vam je potrebno i detaljne informacije za otvaranje naloga.

fiverr1

Jedino i osnovno pravilo u freelancingu je feedback, a da bi dobili što bolji feedback morate imati što bolji i privlačniji profil. Nemojte se ustručavati da detaljno uradite vaš CV i profil na freelancing sajtu. Imati što bolji feedback daje vam veću mogućnost angažovanja od strane poslodavca, a što više poslova imate, normano, zarada je veća.

Što se tiče plaćanja najbolji način plaćanja je paypal, koji ja imam i preko koga sam radio. Uplata se obično vrši preko freelance sajtova na koji ste registrovani, oni uzimaju proviziju koja se kreće od 10 do 20 posto po poslu i obično zadržavaju pare neko vreme na računu, nakon čega ih prosleđuju na vaš paypal sa koga konačno vi prosledite na vaš bankovni račun. Ceo postupak ume da potraje nekih mesec dana, ali pare uvek regularno stignu na račun. Ukoliko želite da krenete sa freelancingom neki od najpopularnijih i najboljih freelance sajtova su: vworker.com99designs.com, fiverr.com, elance.comodesk.com, itd…

paypal-placanje

Marketing

Po meni jedan od najboljih načina zarade sa najmanje ulaganja, ali najviše rada. Dovoljno je reći da samo sajt polovniautomobili.com po oglašavanju uzima i do 2500 eura mesečno. Naravno, potrebno je napraviti takav sajt i učiniti ga popularnim, ali ako neko ima znanje to mu je najmanji problem.

Sa druge strane uvek je moguće napraviti sajt i postaviti Google AdSense. Cena po kliku varira od zemlje do zemlje i od oglasa do oglasa, ali za naše podneblje obično je 0.01$ po kliku, što nije mnogo, ali ako imate uspešan i posećen sajt itekako se isplati.

Dragan Krstic

Student, osnivač Noriax Software-a, a nakon toga programer i web dizajner iz Srbije koji radi kao freelancer i u kompaniji LoveApps. Svoje slobodno vreme provodim uživajući u muzici, automobilizmu i putovanjima.

One comment on “Kako zaraditi preko interneta

  1. […] Napisano: 20.Jul.2013. 000000 22:32:08 na blogu: http://www.dragankrstic.com/blog […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *