Category: IT Kutak

Open Data Hakaton

open-data-hackathon-fbOpen Data Hakaton je hakaton koji se organizovao u prostorijama startit centra od 04.12.2015 do 06.12.2015. Znam, malo kasnim sa pisanjem teksta obzirom da je od tad prošlo puna 2 meseca i da smo već zakoračili u 2016, ali evo nakon slegnutih utisaka, putovanja i posla koji je krenuo bolje nego ikad (more…)

Kako unaprediti vaš zastareli laptop #2 (Ugradnja procesora)

DSC_0023Kako sam napisao u prošlom tekstu, vaš zastareli laptop možete uz malo truda i ulaganja pretvoriti u veoma zavidnu mašinu čak i po današnjim standardima. Kada kažem zavidnu mislim na pre svega računar koji će biti veoma brz pri normalnom korišćenju, na to mislim surfovanje internetom, gledanje video (more…)

iOS vs Android

ios5-vs-androidSupermen protiv Lexa Lutora, Betmen protiv Džokera, Serlok Holms protiv Džejmsa Morijartija, iOS protiv Androida. Večita bitka. Tako slični, a tako različiti. Jedan je otišao u jednu krajnost – otvoreni kod, mogućnost implementacije na razne uređaje, itd… a drugi u suprotnu.

Jabučari protiv Robota, (more…)

Kako unaprediti vaš zastareli laptop?

Ako vam je bootovanje od 5 minuta, kočenje i sporo pokretanje aplikacija dosadilo za relativno male pare mozete od vašeg laptopa napraviti računar vrhunskih performansi. Naravno, uvek postoje ograničenja u vidu procesora koji koristite, grafičke kartice, ali generalno za manje od 150 eura ulaganja dobicete (more…)

Kako zaraditi preko interneta

Kako zaraditi na internetu?

Ukoliko ste otvorili ovaj članak i nadali se da ćete pronaći neki lak način za zaradu na internetu, zaboravite. Da biste zaradili na internetu potrebno je kao i u stvarnom životu truda, truda i samo truda, pare vam neće same pasti sa neba. U ovom članku opisaću, po (more…)

Paypal u Srbiji 2013 !!!

Već nekoliko godina političari obećavaju uvođenje Paypal sistema u Srbiju. U tekstu se spominje 2010 godina, ali mislim da je čak i ranije bilo reči o tome. Razumljivo, stoga sam pomalo već oguglao na silna obećanja o uvođenju paypala, ali potajno se nadam da će se ovo ispuniti i da ćemo legalno već (more…)

Anketa Prve Televizije

Sve je počelo tako što sam glasao za seriju koja je moja cura htela da gleda, ali kada sam u međuvremenu saznao o radnji serije Sulejman Veličanstveni dao sam sve od sebe da ona ne pobedi na anketi na sajtu prva.rs. Do toga nažalost nije došlo. Nakon 4 dana, ishod ankete na sajtu prva.rs je sledeći:

  1. Larin (more…)

Anketa Prve TV – Preko 32.000 glasova…

 

Ne, ja ne gledam Turske serije, nego me je cura ubedila da pomognem seriji Ezel da pobedi u anketi na Prvoj 🙂 Interesantno je to da sam 99% siguran da su botovi radili na strani “Sulejmana Veličanstvenog“, sad da li su od strane prve, u šta čisto sumljam, ili od strane nekog gledaoca ne bih (more…)

KAKO: Paypal u Srbiji (part 2/2)

 

Zamislimo da je prošlo nekih 7 dana i da ste dobili internet karticu. Ona bi trebalo da liči na ovu sa slike, stim da je crveno polje(validation code) najbitnije u celoj priči oko registracije na paypal.

PAYPAL REGISTRACIJA

Ukoliko ste podneli zahtev za internet devizni račun i internet (more…)

KAKO: Paypal u Srbiji (part 1/2)

Jednostavnom pretragom googla po kriterijumu paypal u Srbiji dobićete više od milion rezultata pretrage(!?). Sadržaj tih linkova je uglavnom sastavljen od zvaničnih obećanja, komentara, naslova u novinama, peticija ali do sad niko ništa nije uradio po pitanju dovođenja paypala. Pošto mi je nakon prvog (more…)