Anketa Prve Televizije

Sve je počelo tako što sam glasao za seriju koja je moja cura htela da gleda, ali kada sam u međuvremenu saznao o radnji serije Sulejman Veličanstveni dao sam sve od sebe da ona ne pobedi na anketi na sajtu prva.rs. Do toga nažalost nije došlo. Nakon 4 dana, ishod ankete na sajtu prva.rs je sledeći:

 1. Larin Izbor – 1.953.166
 2. Sulejman Veličanstveni – 1.398.901
 3. Ezel – 1.320.248
 4. Plač Violine – 10.205

Da, verovali ili ne ukupan broj glasova je 4.682.520. Ukoliko u međuvremenu nisu obrisani, glasovi se i dalje mogu videti na sajtu prva.rs. Nažalost ovi se glasovi nisu računali.

Ako pričamo o regularnosti glasanja jednostavnom pretragom google i uzimanjem keširanog sajta (jer se jel te sadržaj u međuvremenu na sajtu prve promenio) dobijamo da se glasanje o izboru serije vrši PREKO INTERNETA kao i PUTEM SMS-a.

Za svaki slučaj isti se tekst može videti i na sajtu Kurira

Da bi se na kraju uzeli SAMO SMS GLASOVI i ishod glasanja je prikazivanje serije o životu čoveka koji je klao, ubijao i ko zna šta sve nije radio u toku 5 vekova provedenih u Srbiji. Prva Turska Televizija sramite se i iskreno se nadam da će vam gledanost biti ravna 0. Ja se izvinjavam svima, dao sam sve od sebe da ne pobedi ta serija, kompjuter mi je bio upaljen verovatno više od 20ak sati u toku prethodna 3 dana, ali ni to nije pomoglo.

Rezultat svega ovoga je da je prva na svojoj facebook stranici zatvorila wall i dozvolila samo komentarisanje njihovih postova. Žao mi je što nisam uslikao to nezadovoljstvo i komentarisanje ankete, dok se još moglo švrljati po wallu, koji su vladali proteklih nekoliko dana.

 

Dragan Krstic

Student, osnivač Noriax Software-a, a nakon toga programer i web dizajner iz Srbije koji radi kao freelancer i u kompaniji LoveApps. Svoje slobodno vreme provodim uživajući u muzici, automobilizmu i putovanjima.

3 comments on “Anketa Prve Televizije

 1. Pre svega nisam u toku, nisam pratio glasanje, zakljucke iznosim na osnovu tvog teksta.

  Ne znam da li je to legalno ili nije i da li si trebao da to postujes javno, ni ne zelim da ulazim u raspravu o tome….

  U svakom slucaju nije u redu da jedna medijska kuca igra prljavo, da ponistava glasanje i da namesta izbor, barem ne kada se svi busamo u prsa demokratijom. Licno nisam ljubitelj te vrste serija, jer su mi predvidljive, povrsne i jednostavno ne mogu da mi zadrze paznju duze od 6-7 sekundi.

  Svaka cast na domisljatosti i trudu… Bice bolje sledeci put.

  Pozdrav
  VIZIOshop

 2. Slažem se u potpunosti sa tobom, jako prljavo sa njihove strane. Iskreno, očekivao sam da će Prva promeniti nešto na medijskom prostoru Srbije, ali ispostavilo se da je to samo novija verzija Pinka.

 3. […] Anketa Prve Televizije Napisano: 20.Feb.2012. 000000 05:04:59 na blogu: http://www.dragankrstic.com/blog […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *