Google backup

Pre jedno pola sata pokušavao sam da skontam zašto mi blogovnik.com ne prikazuje blog?! Instalirao sam razne plugine za rss feeder-e, repair, itd. i nista nije pomoglo. U naletu velike količine gluposti uspeo sam koristeći jedan od plugina da sihronizujem rss feed i u svemu tome obrišem zadnjih 10 postova !!!!Oblio me je hladan znoj, na sve načine sam pokušavao da ih povratim ali bespomoćno jer sam zadnji backup uradio veoma davno tako da bih najverovatnije ostao još bez najmanje 15ak postova.

Na kraju kada nisam imao gde, kao grom iz vedra neba mi padne na pamet Google Cached funkcija koja prilikom posete google bota pamti zadnji izgled sajta. Pokušao sam na taj način sa jednostavnom pretragom mog sajta i naslova posta uspeo sam da dođem do željenog rezultata, odnosno backupa. Nakon toga bilo je potrebno samo uraditi jednostavan copy/paste, izmeniti datume i eto meni opet mog bloga nazad 🙂

Dragan Krstic

Student, osnivač Noriax Software-a, a nakon toga programer i web dizajner iz Srbije koji radi kao freelancer i u kompaniji LoveApps. Svoje slobodno vreme provodim uživajući u muzici, automobilizmu i putovanjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *