Android Note i9220 Pad

Surfujući internetom i pretražujući ebay naišao sam na jedan veoma interesantan mobilni telefon. Naime, proizvođač nije neka renomirana marka tipa HTC, Samsung, Nokia i slično, već kineska kopija telefona Samsung Note koja se prodaje pod nazivom Android Note i9220 Pad.

Ukoliko želite da ga nabavite preporučujem jednog fenomenalnog prodavca – duncanchen9000, čiju prodavnicu možete posetiti na ebayu ili na aliexpressu. Sa njim ne možete promašiti, brzi odgovori na pitanja, tracking number pošiljke i povrh svega dostava za samo 9 dana. Oduševljen sam, za 4 godine koliko sam na ebayu nisam video boljeg prodavca. No, da krenemo sa utiscima…

Dizajn

Android Note i9200 Pad predstavlja kopiju Samsung Note-a, tako da što se dizajna tiče, stvarno je bez greške. Gornji deo telefona čini HD Amoled ekran dijagonale 5.08 inča koji može da se pohvali sa 1.6 Miliona boja, 2 soft(touch) dugmeta za vraćanje unazad koja se na dodir osvetle(kao i kod Samsunga) i jedno veće, home dugme. Na bočnoj strani postoje 2 dugmeta koja služe za zaključavanje telefona i za kontrolu zvuka.

Android Note i9220 Pad: Poklopac

Sama veličina telefona možda nekome predstavlja problem pošto je telefon, kao i orginalni Note, ogroman. Dimenzije su mu 147.2×79.5×9.7mm tako da nemojte očekivati da sa jednom rukom radite na njemu. Moguće ga je držati u jednoj ruci, ali to deluje dosta nesigurno i odaje osećaj da će telefon svakog trenutka ispasti.

Ekran

Kao što sam rekao, Android Note i9220 Pad poseduje HD Amoled ekran od 5.08 inča koji se može pohvaliti sa 1.6 miliona boja, tako da je rad na njemu, gledanje filmova i slika pravi melem za oči. Svojom dimenzijom, veličinom i kvalitetom ekrana Android Note dozvoljava veoma ugodno surfovanje internetom, gledanje youtube klipova, pa čak i čitanje i pisanje raznih dokumenata bez ikakvog problema.

Android Note i9220 Pad: Dimenzije ekranaAndroid Note i9220 Pad: Ekran na laptopu

Inside the box iliti unutar kutije

Android Note i9200 Pad na ovom polju zaostaje za Samsung Noteom jer nudi procesor MTK6575 ARM Cortex-A9 sa radnim taktom od 1GHz. MTK6575 procesor dozvoljava overclockovanje na 1.2GHz, ali ograđujem se od ovog podatka pošto nemam iskustvo iz prve ruke, već sam tako pročitao na internetu. Naravno, to ne znači da je ovaj procesor za bacanje, za ovih par nedelja koliko ga koristim nisam imao baš nikakvih problema sa njim prilikom pokretanja raznih aplikacija i igrica.
Da bi se dobio neki uvid u performanse ovog telefona, testirao sam ga pomoću AnTuTu Benchmark-a i dobio rezultat od 3638 što ga po performansama pozicionira tačno između Google Nexusa S i HTC Evo 3D. Pored procesora Android Note i9220 Pad dolazi i sa 512 MB RAM-a i 4GB ROM-a. Takođe moguće je i memoriju proširiti pomoću memorijske kartice. Prema specifikacijama Android Note podržava proširenje do 64GB.

Dragan Krstic

Student, osnivač Noriax Software-a, a nakon toga programer i web dizajner iz Srbije koji radi kao freelancer i u kompaniji LoveApps. Svoje slobodno vreme provodim uživajući u muzici, automobilizmu i putovanjima.

3 comments on “Android Note i9220 Pad

  1. […] Android Note i9220 Pad Napisano: 23.Nov.2012. 000000 10:15:48 na blogu: http://www.dragankrstic.com/blog […]

  2. Milos says:

    A uz to košta barem duplo manje od originala?

    • Tacno Milose, samo problem su delovi. Ja sam ovaj model koristio sigurno godinu dana, ako ne i vise. Nazalost ispao mi je i ekran je odjednom postao beo…rezervnih delova nema, ali da ima najverovatnije bih ga popravio i nastavio da ga koristim jer je telefon kao telefon odlican. Iako je Kinez, stvarno nisam imao nikakvih problema sa njim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *